Kempenkuur en Mediahuis Connect samen op de fiets

Om de campagne “Tijd voor een Kempenkuur”  tijdens het voorjaar extra in de verf te zetten, deed Toerisme Kempen een beroep op Mediahuis Connect. Het resultaat is een 360° mediacampagne met als doelstelling de fietsroutes in de Kempen bij het Vlaamse publiek te promoten. De campagne werd op 7 mei 2016 gelanceerd en loopt nog tot en met 5 juni 2016.

De volledige campagne bestaat uit een print en een online luik waarin er naast advertenties, publireportages, online bannering en video advertising ook ruimte werd gemaakt voor een  redactionele integratie.

De communicatie naar breed Vlaanderen gebeurt aan de hand van vijf publireportages in Het Nieuwsblad Magazine en Sjiek, het weekendmagazine bij Het Belang van Limburg. Hierin wordt telkens een andere fietsroute uitgebreid voorgesteld aan de Vlaamse magazinelezer. Ter aanvulling verschijnen er pre- en post-roll video’s op alle online lifestyle kanalen van Mediahuis.

Specifiek voor de provincie Antwerpen werd de campagne versterkt met een eigen videoreeks op gva.be (www.gva.be/kempenkuur). Gedurende 5 dagen kan de surfer dagelijks 2 afleveringen bekijken waarin Erika Van Thielen en Ben Roelants voor elke fietsroute die plekken tonen die de moeite waard zijn om te ontdekken. De video’s worden gepubliceerd op een exclusieve webpagina van Kempenkuur. Traffic naar deze pagina wordt gegenereerd via co-branded display bannering. De productie van de reeks werd volledig gerealiseerd door de videocel van Mediahuis.

Ook de redactie van Gazet van Antwerpen nam dit project onder de arm. Deze geïntegreerde samenwerking resulteerde in 5 fietsdossiers in Gazet van Antwerpen en een uitgebreide fietsspecial van CittA.

Naast promotie is ook activatie een belangrijke pijler in deze campagne. Zo kan iedere abonnee van Gazet van Antwerpen via het loyalty platform van de krant een bon afprinten voor een zadelhoes die volledig door Kempenkuur gebrand is. Daarnaast ontwikkelde Mediahuis binnen datzelfde platform een exclusieve mini site met alle fietsroutes die bovendien erg handig op de fiets te raadplegen is.