Mediahuis Connect en SBS brengen een volledig vernieuwd video-aanbod op de markt

Sinds 2 jaar werken Mediahuis Connect en SBS nauw samen voor de commercialisatie van online video op hun platformen. Samen hebben ze nu hun video-aanbod geoptimaliseerd om nog beter te beantwoorden aan de veranderende behoeften van adverteerders.​

82% van de Vlamingen consumeert maandelijks online video’s (Digimeter 2017). Duidelijke cijfers.  Het advertentielandschap wordt daarentegen complexer en de noden van de adverteerders zijn gewijzigd. Samen met SBS hebben we de markt bevraagd en gingen we aan de slag met de learnings uit het onderzoek. De adverteerder is vooral op zoek naar een antwoord op de invulling van zijn KPI’s: ze mikken op data centric campagnes met maximum viewrate, viewability en conversie naar hun site.

Wat hebben we concreet veranderd om aan deze behoeften te beantwoorden?

Mediahuis Connect en SBS introduceren een flexibeler en eenvoudig video-aanbod op maat van de adverteerder. We hanteren onderstaand aanbod:
1. Premium in-stream non-skippable
2. Premium in-stream skippable
3. In-content 

Op die manier pasten we ons productaanbod aan aan de noden van de adverteerders specifiek per campagne waardoor we op maat gemaakte oplossingen aanleveren.

Daarnaast nemen we grote stappen voorwaarts wat ‘audience centric’ betreft. Om jouw doelgroep nog doeltreffender te bereiken, werden diverse tools verfijnd met het oog op gerichte uitlevering van campagnes. Dit alles op basis van drie vraagstellingen:

1. Wie wil je bereiken: socio-demo en interessesegmenten
2. Hoe wil je de doelgroep bereiken: in- of out-stream, skippable of unskippable
3. Waar wil je de doelgroep bereiken: nationaal of regionaal, run-of-network of een specifieke site

Met bijna 1,4 miljoen dagelijkse bezoekers (CIM, average day, december 2017) zijn we de grootste lokale online traffic provider en hebben we bewust een voortrekkersrol opgenomen  in de evolutie van online video. Met ons vernieuwd video-aanbod bieden we oplossingen in een snel veranderend medialandschap. We kijken er dan ook erg naar uit nieuwe samenwerkingen uit te bouwen en onze strategie samen met onze partners te kunnen ontplooien.

Heb je nog meer vragen rond het nieuwe online video aanbod en/of de targeting mogelijkheden?
Contacteer videoconnect@mediahuis.be of salesinfo@sbsbelgium.be

Ontdek onze volledige digitale tarieven op mediahuis.be en sbsbelgium.be.