Van targeting tot floating

Targeting en provinciale floating zijn twee nieuwe advertentiemogelijkheden die online de plak gaan zwaaien. Hoe en waarom? Dat vroegen we aan Nicolas De Winter, Product Manager Digital Advertising bij Mediahuis Connect.

Wat targeting is, spreekt voor zich. Maar wat houdt floating precies in? “Als je bij Mediahuis voor deze digitale advertentievorm kiest, vragen we je om een provincie te selecteren. Daarna zetten we onze vier grootste nieuwssites in om een zo groot mogelijk bereik te halen: hbvl.be, gva.be, standaard.be en nieuwsblad.be. Aan de hand van de woonplaats van onze bezoekers, selecteren we bij wie de advertentie terechtkomt”, vertelt Nicolas.

Het principe van floating zit ‘m in het moment en de plaats waarop een campagne getoond wordt: de adserver kiest op basis van beschikbaarheid. “Uiteraard is het aantal views op voorhand overeengekomen, waardoor we de klant zijn aantal vertoningen kunnen garanderen”, gaat hij verder. Normaal gezien bedraagt de looptijd van een floatingcampagne een maand, terwijl de meeste advertentievormen slechts een week duren. “Als een bedrijf met een beperkt budget floating wil gebruiken, dan kunnen we die looptijd nog eens verlengen. Zo wordt het product voor meer klanten toegankelijk.”

“Bovendien kun je dit op een betaalbare manier doen in een ‘veilige context’. Er is dus geen gevaar om tussen extremistische berichten, fake news of op duistere websites te belanden waar je jouw zaak liever niet ziet verschijnen”, gaat Nicolas verder. “De voorwaarde bij floating is echter dat er met meerdere advertentieformaten wordt gewerkt, namelijk de XL leaderboard, medium rectangle en de sticky ad."

Maar hoeveel moet dit dan kosten? “We hebben heel wat digitale producten die beschikbaar zijn voor een bescheiden budget. Floating is met een instapprijs van 5.000 euro niet meteen bedoeld voor de kleinere budgetten. Je hebt uiteraard de mogelijkheid om de periode te verlengen zodat je jouw budget over een langere periode kan spreiden.”

Benieuwd naar wat targeting bij Mediahuis Connect inhoudt? Houd dan zeker onze volgende regionale newsletter in de gaten.


Wens je meer info over floating of andere digitale producten van Mediahuis Connect? Onze contactgegevens vind je hier .